کاربرد دستگاه پرکن مایعات
یکی از مهم ترین دستگاه های تولیدی توسط ماشین سازی چمران دستگاه پرکن می باشد این دستگاه کاربرد های فراوانی دارد و در کارخانه ها و کارگاه های تولید مواد غذایی ، مواد بهداشتی و …برای پر کردن ظروف استفاده می شود. البته کاربرد دستگاه پرکن فقط برای مایعات نمی باشد بلکه برای پر کردن پودر و مواد جامد نیز از آن استفاده می شود.
براساس میزان گرانروی که مایعات دارند نوع دستگاه پرکن مایعات نیز متغیر است. دستگاه پرکن مایعات غلیظ برای پر کردن مایعات با گرانروی بالا مانند عسل و دستگاه پرکن مایعات رقیق برای مایعات رقیق تر همچون آبمیوه ها و … استفاده می شود.
با استفاده از دستگاه پرکن مایعات ، ظروفی مانند کیسه، بطری و قوطی را با یک مقدار مشخص از محصول مانند مواد غذایی، لوازم آرایشی و بهداشتی یا دارویی پر می کنند. دستگاه پر کن یکی از ماشین آلات مهم صنعتی به حساب می آید که به فرآیند تولید سرعت می بخشد.
درباره دستگاه پرکن
دستگاه پرکن مایعات، دستگاهی است که برای بسته بندی صنعتی استفاده می شود و برای بسته بندی مایعات مختلف مانند نوشیدنی، آب و روغن استفاده می شود. به طور کلی دو نوع وجود دارد: اتوماتیک و نیمه اتوماتیک. سیستم های اندازه گیری و کنترل برای اطمینان از دقت پر کردن وجود دارد. ظهور ماشین آلات بسته بندی مایع باعث بهبود بهره وری، دقت و ایمنی می شود.
دستگاه پرکن وسیله ای است که وظیفه پر کردن حجم یا وزن مشخصی از محصولات را مانند مواد غذایی، مایعات، مواد آرایشی و بهداشتی، پودر ها و … را به عهده دارد. دستگاه پرکن بر اساس نوع اتوماسیون به سه نوع تمام اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و دستی، طبقه بندی می شوند. برخی از دستگاه های پرکن به دستگاه های دربند نیز مجهز هستند و باعث شده که روند تولید محصول نهایی با سرعت بیشتری انجام شود.
از دستگاه پرکن اغلب برای پر کردن محصولاتی مایع یا گاز استفاده می کنند. اما طیفی وسیعی از محصولات مختلف از جمله محصولات پودری و گرانول، غذای حیوانات خانگی، مواد نیمه مایع مانند ژل، سس و رب گوجه فرنگی، مواد بهداشتی همچون دئودرانت ها و رژ لب، همگی از این فناوری استفاده می کنند.
دستگاه پرکن مشکلاتی مانند پر کردن نوشیدنی های گازدار مانند نوشابه یا محصولات شوینده مانند فوم یا مایع دستشویی را به راحتی مرتفع می کند که این خود یک نقطه قوت برای این دستگاه ها به شمار می رود. در این روش نازل پر کننده به داخل ظرف مورد نظر وارد شده و همزان که در حال عملیات پر کردن است ، به سمت بالا حرکت می کند این حرکت ممکن است که بالعکس باشد و ظرف در حال پر شدن، بالا و پایین برود تا از هدر رفتن محصول یا ترشحات احتمالی جلوگیری شود.
انواع دستگاه پرکن
دستگاه پر کن به سه نوع دستی، نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک طبقه بندی می شوند.
در نوع ساده که همان پرکن دستی می باشد، دستگاه به یک سر پر کننده مجهز است و عملیات پر کردن به صورت دستی انجام می شود. در پرکن نیمه اتوماتیک، دستگاه از چند سر پرکننده تشکیل شده است که توسط یک اپراتور، عملیات پر کردن صورت می پذیرد.
در پرکن های تمام اتوماتیک که رایح ترین نوع دستگاه پرکننده در صنعت به حساب می روند، دستگاه به چندین سر پر کننده مجهز است که به صورت دوار و در حال چرخش (روتاری) است، ظرف های از قبل تعبیه شده را پر می کنند. دستگاه های تمام اتوماتیک بهترین انتخاب برای تولید با ظرفیت بالا می باشند.
دستگاه پر کن مایعات
در بازار امروز پرکننده های مایع به پرکننده فشار، پیستونی، پمپ دار، سیفونی و گرانشی تقسیم بندی می شوند. که تقریبا اکثر آنها از نوع نیمه اتوماتیک می باشند تا عملیات پر کردن با سرعت بیشتری انجام شود. پرکننده های مایع به دو دسته پرکننده حجمی و پرکننده مایع بر اساس سطح، تقسیم بندی می شوند.
گاهی اوقات بطری های که برای پر کردن استفاده می شوند ممکن است که است دارای حجم متغیر نسبت به یکدیگر باشند ،اگر برای خرید به یک فروشگاه رفته باشید شاید با بطری هایی برخورد کرده اید که حجم برخی از آنها زیاد یا برخی دیگر دارای حجم کمتری هستند این اختلاف حجم بدلیل استفاده از دستگاه پرکن حجمی می باشد.
در واقع این دستگاه ها، حجم معینی از مایع را بدرون ظرف منتقل می کنند. بنابراین اگر یک ظرف دارای حجم بزگتر باشد، سطح مایع پر شده ظروف بزرگتر؛ از سطح مایع ظروف کوچکتر کمتر خواهد بود. حال اگر برای پرکردن مایع از دستگاه پرکن مایع بر اساس سطح، استفاده شود. این اختلاف سطح به وجود نخواهد آمد.
این دستگاه های پرکن بر اساس حجم ظرف عمل می کنند و کوچک یا بزرگ بودن ظرف برای آنها اهمیت ندارد. به همین دلیل سطح مایع پر شده برای تمام ظروف یکسان خواهد بود.
ویدئو طرز کار دستگاه پرکن مایعات غلیظ
دستگاه پرکن فشار
برای سرعت بخشیدن به فرآیند پرکردن از دستگاه هایی استفاده می کنند که عملیات پر کردن را توسط فشار انجام می دهد. این پرکن ها به یک مخزن و یک پمپ مجهز هستند که در پشت دستگاه قرار گرفته است. در این دستگاه ها، نازل اسپری کننده، وقتی در داخل بطری و ارتفاع هدف قرار گرفت، شروع به پرکردن بطری با فشار بالا می کند.
این دستگاه ها را می توان بر روی پرکن های نیمه اتوماتیک، اتوماتیک و دوار (روتاری) نصب و پیکربندی کرد. این دستگاه پرکن برای مایعاتی با ویسکوزیته کم تا متوسط مناسب می باشد. سس، شربت، فوم دستشویی، ژل های سبک، شامپو، آب، نوشابه های گازدار برخی از این موارد هستند.
عملکرد بالا، تمیز سازی آسان، راحت بودن کار با دستگاه برای اپراتور، قابلیت ارتقا دستگاه با هزینه کم و انعطاف پذیری بالا برخی از ویژگی های این دستگاه به شمار می رود.
دستگاه پرکن پیستونی
این دستگاه ها که به سوپاپ هایی مجهز هستند که نسبت به خوراک ورودی واکنش داده و باز وبسته می شوند. همچنین این پرکن ها به یک مخزن مجهز هستند که براحتی و با سرعت ظروف مورد نظر را پر می کند. از دستگاه پرکن پیستونی معمولا برای موادی که ویسکوزیته بالایی دارند مانند: رب گوجه فرنگی، سس، عسل و غیره، استفاده می کنند که معمولا درصد خطای آنها بسیار پایین می باشد. برای سرعت بخشیدن به روند تولیدِ چنین محصولاتی از دستگاه پرکن پیستونی استفاده می کنند.
دستگاه پرکن پمپی
فیلرهای پمپ دار یکی دیگر از روش های پر کردن محصولات می باشد که محدوده ی گسترده ای از مایعات تا مواد دارای ویژگی ویسکوزیته (خمیر مانند: رب، عسل، کره و غیره) را پشتیبانی می کند. این فیلرها به چندین سر برای پر کردن مجهز هستند که یکی از مزایای این پمپ های جابجایی مثبت، سرعت بالا نسبت به نوع پرکن های پیستونی می باشد. یکی از عیوب این دستگاه نسبت به نوع پیستونی، درصد خطای بالاتر می باشد.
یکی دیگر از مزیت های مهم این پرکن ها تنظیم راحت آنها برای پر کردن بر اساس یک حجم مشخص است. همچنین میتوان بر روی دستگاه پرکن پمپ دار یک مخزن همانند فیلرهای پیستونی تعبیه کرد تا با سرعت بیشتری ظروف مورد نظر را پر کند.
انواع دستگاه پرکن مایعات
بسته به کاربرد بسته بندی مایع شما، دستگاه های پرکن را می توان به انواع تک سر، دو سر و چند سر دسته بندی کرد.
دستگاه پرکن جاذبه
دستگاه پرکن گرانشی از جاذبه خود مواد برای پر کردن مایع داخل ظروف استفاده می کند. برای مایعی که سیالیت بالایی دارد مناسب است. مانند آب، نوشیدنی و … . ظرف دستگاه نیازی به الزامات سختگیرانه برای ظروف ندارد. بطری ها، کیسه ها و … قابل استفاده هستند. این دستگاه راحت، سریع، با دقت بالا است و برای تولید در مقیاس بزرگ ایده آل است. این دستگاه مبتنی بر کنترل زمان است و در اصل نوعی پرکننده حجمی است.
دستگاه پر کننده فشار
دستگاه پرکننده فشار از فشار برای فشار دادن مایع به داخل ظرف استفاده می کند. فشار در طول فرآیند پر کردن ثابت نگه داشته می شود و سطح مایع توسط یک سنسور سطح کنترل خودکار کنترل می شود. آنها به طور گسترده ای برای مایع با ویسکوزیته متوسط استفاده می شوند. مانند روغن، سس، لوسیون و غیره.
آنها همچنین معمولاً برای مایعات گازدار مانند نوشابه، آبجو و آب گازدار استفاده می شوند. آنها می توانند با به حداقل رساندن کف و خروج گاز به این نوع محصولات کمک کنند تا سطوح کربناته را حفظ کنند.
دستگاه پرکن پیستون
این دستگاه های پرکننده مایعات، مایعات را به صورت سیلندر فشرده می کنند و سپس با استفاده از مکانیزم پیستونی، آنها را به داخل ظروف می فرستند. حجم پر شدن را می توان بر اساس طول کورس پیستون تغییر داد. و حرکت پیستون می تواند حجم مایع را کنترل کند. جریان مواد مایع توسط یک شیر چک کنترل می شود و حرکت سیلندر توسط یک کلید مغناطیسی برای تنظیم حجم پر شدن تنظیم می شود.
این نوع دستگاه برای محصولاتی که ویسکوزیته بالا و سیالیت ضعیف دارند گزینه بسیار خوبی است. مانند سس کچاپ، مربا، ژل، شربت، رب و … در صورت نیاز به گواهی دستگاه پرکن فلومتر نوعی از تجهیزات پرکن مایع است که از فلومترها برای اندازه گیری و کنترل مقدار مایع توزیع شده در ظروف استفاده می کند. این اطمینان حاصل می کند که مایع در حین عبور از لوله یا شلنگ توسط فلومتر اندازه گیری شده و به ظروف منتقل می شود. این دستگاه دقت، کارایی و دوز دقیق را ارائه می دهد. این مناسب برای مواد دارویی، آرایشی، مواد شیمیایی و … است.
:: بازدید از این مطلب : 112
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0